BKT-renkaat sopivat traktoreihin ja maatalouskoneisiin

Julkaistu

Traktori on jokaisen maatilan perustyöväline, jolla tehdään monenlaisia maatilan töitä. Traktorilla ajetaan myös usein viljelymaalla, joten ei ole yhdentekevää, minkälaiset renkaat traktoriin valitsee. Erityisesti keväisin ja syksyisin maatilalla tehdään paljon kylvö- ja sadonkorjuutöitä, jolloin traktorin renkaat voivat muuttaa maanrakennetta ja tiivistää sitä liikaa. Tällä kertaa aiheena on BKT-renkaat ja miten renkaat vaikuttavat maan tiivistymiseen. Toivottavasti löydät aiheesta hyödyllistä tietoa.

Maan kasvukunto on tärkeä resurssi maanviljelijälle

Maanviljelijän saamaan satoon, viljelyn kannattavuuteen vaikuttaa paljon viljelymaan kasvukunto. Viljelijällä täytyy olla sekä hyvä ymmärrys ja osaaminen maanviljelystä, mutta myös oikeanlaiset välineet viljelyyn. Viljelymaalle tarvittavia ominaisuuksia ovat sen hyvä kuivatus ja oikea rakenne. Usein ongelmana on, että peltomaa tiivistyy liikaa. Maan tiivistymiseen vaikuttaa esimerkiksi viljelyssä käytettävien koneiden renkaat. Viljelymaan kannalta pienempi rengaspaine ja pyöräkuorma ovat paremmat ja tarpeeksi alhaisiin paineisiin ja pienempään pyöräkuormaan pääsemiseen tarvitaan yleensä paremmat renkaat, jotka sopivat tilan olosuhteisiin. Maantiivistymiseen vaikuttaa myös maatalouskoneiden kasvaneet koot sekä maan heikentynyt kuormituskestävyys. Kannattaa kiinnittää huomiota sopivien renkaiden valitaan, rengaspaineisiin ja pyöräkuormiin. BKT-renkaat ovat hinta-laatu suhteeltaan hyvät renkaat ja ne on valmistettu traktoreille ja muille pienkoneille.

Maan tiivistyminen vaikuttaa sen kasvukuntoon

Maan tiivistyminen tarkoittaa sitä, että maa painuu kokoon ulkoisen kuorman, kuten esimerkiksi maatalouskoneiden, vaikutuksesta. Kun maa painuu kokoon, pienenee sen tilavuus ja sen huokostilavuus pienenee, kun maapartikkelit painuvat tiiviimmin toisiaan vasten. Maaperän kantokyvyn kannalta on parempi, mitä laajemmalle alueelle kuormitus voidaan jakaa. Maaperä painuu kokoon sitä kuormitettaessa ja palautuu vain osittain takaisin aikaisempaan tiiviyteensä. Maata voi kuohkeuttaa takaisin muokkaamalla, jolloin sen tiiviys palautuu.

Maan tiivistymistä voidaan vähentää rengaskuormaa vähentämällä

Maan tiivistymistä voidaan ehkäistä valitsemalla sopivat renkaat maanviljelykoneisiin. Tiivistymisen ehkäisyssä on tärkeää, että rengaskuorma saadaan mahdollisimman alhaiseksi, kuten myös rengaspaineet. Traktoreiden rengaskuormaan voidaan vaikuttaa myös niiden tasapainotuksella ja erilaisilla lisäpyöräratkaisuilla, kuten paripyörät ja telipyörät. Rengaspaineet tulee myös aina sovittaa olosuhteisiin ja tilanteeseen sopivaksi. Maatalousrenkaat kannattaa valita huolella, koska mitä laadukkaammat renkaat, sitä pienemmät rengaspaineet ovat mahdolliset. BKT-renkaat maatalouskoneisiin löytyvät asiantuntevasta maatalousliikkeestä. Pyörien valinnassa kannattaa kääntyä asiantuntijan puoleen, koska mitä sopivammat pyörät maatalouskoneissa on, sitä vähemmän ne aiheuttavat maan tiivistymistä. SKT-rengas tarjoaa laadukkaat renkaat erilaisiin ajoneuvoihin ja koneisiin.


jaa